Mandag 20 januar 2020

Fatwa nr.:1092 | I alt læst:5257 | Udskrevet:1151       [HTwitter] 

Hvem er mest berettiget til at være imam i et hushold?

Spørgsmål
Hvem er mest berettiget til at være imam i et hushold?

Svar

I Allah’s Navn
Hvem, der er mest berettiget til at føre salāh er den person, der kan mest af Koranen og er dygtigst til at recitere dens ord, og hertil også kende til fiqh af salāh. Hvis man i en forsamling alle er hinanden lige på dét område, så opfordres den, der har mere gudfrygtighed i sig til at lede, og hvis alle også er lige i det, skal den person, der er ældst have retten til at lede salāh.

Allah’s sendebud (må Allah’s velsignelser og fred være med ham) har nemlig sagt: ”Hvem, der skal lede salāh, er den, som har mest viden om Allah’s bog og har reciteret den længere. Hvis alle er lige i recitationen af Koranen, skal den person, der har udført hijrah først, lede salāh. Hvis de er alle lige i hijrah, skal den der er ældre lede salāh…” [Muslim 1079]

Det skal også forstås, at i sahabah’s tid, var situationen en del anderledes end vores tid i dag. I dag er der mange, der har smukke recitationsstemmer, men desværre mangle viden. Under sahabah’s tid var der folk, der kunne recitere smukt men også havde viden om Allah’s bog og fiqh.  Derfor er den, der kan mest af Koranen, og har kendskab til de islamiske retningslinjer, mere ret til at være imam og leder for bønnen.
Og Allah ved bedst.Mufti:  Shahid Mehdi

Relaterede fatwa

Salahtider i dag

København d. 20 januar Andre byer »  
Fajr: 06:29
Shuruq: 08:21
Dhuhr: 12:22
Asr: 14:00
Maghrib: 16:21
Ishaa: 18:07

Flere artikler »