Mandag 20 januar 2020

Baggrund & formål
En efterhånden stor del af borgerne på Vestegnen, har en eller anden form for muslimsk baggrund. De første generationer af muslimer kom hertil i løbet af 60´erne 70´erne – mange af dem er i dag forældre og bedsteforældre til den generation af muslimer, som er født og opvokset her i landet. Disse generationer udgør de primære målgrupper for dette kulturcenter på Vestegnen.

Den ældre muslimske generation har haft og har behov for et kulturcenter, hvor de kan mødes i forbindelse med diverse kulturelle og religiøse arrangementer. Særligt har den kvindelige del af den ældre generation haft behov for at mødes med andre med samme baggrund og kultur, og dermed skabe et netværk der bryder følelsen af at være ”isoleret”.

MKC har i årevis arbejdet intensivt, for at etablere dette kulturcenter – et mødested, hvor mennesker med samme livsfilosofi, religion, kultur og baggrund kan mødes.

Vi arbejder for, at Vestegnens muslimske befolkning skal have mulighed for at deltage i aktiviteter sammen med ligesindede – også aktiviteter som ikke nødvendigvis tilbydes i andre kommunale institutioner, f.eks. modersmålsundervisning, fejring af religiøse og kulturelle højtider m.m. bare for at nævne et par eksempler
 
                             
                                    
                                     
MKC´s målgruppe er ikke indsnævret til én bestemt befolkningsgruppe, men gælder både unge, ældre, kvinder & mænd fra alle samfundslag og baggrund – ja, alle som har lyst til at bidrage positivt og være en del af MKC.

MKC vil tage del i & bidrage positivt til lokalsamfundet. F.eks. på integrations-området ser vi muligheder i at gøre en forskel – ikke bare for den ældre generation som nævnt tidligere, men endnu vigtigere for de unge, så de fra barnsben skal lære, at være en del af samfundet.

Af initiativer, som MKC på sigt vil iværksætte for at understøtte og bistå de unge, kan følgende nævnes når det eksempelvis kommer til uddannelse og jobmuligheder:
» PC-undervisning
» Hjælp til udarbejdelse af CV / jobansøgning og handlingsplaner.
» Årlige job-messer, i samarbejde med de mange virksomheder på Vestegnen
.
                                                                          
Netværk & tolerance
Det er vigtigt, at vores medlemmer kommer ud og møder det øvrige lokalsamfund. Vi vil derfor skabe et netværk og dermed mere forståelse og tolerance mellem den muslimske befolkning og det omgivende lokalsamfund.

Vi vil på sigt arrangere ture, hvor vi sammen med vores medlemmer eksempelvis besøger hospitaler, skoler, plejehjem, Politiet & Brandvæsenet. 

Herudover vil 
MKC arrangere "kulturdage", hvor vi slår dørene op for naboer, virksomheder, politikere, skoler og andre interesserede. Det er nemlig ligeså vigtigt for os, at andre besøger os og ser, hvem vi er – som det er, at vi kommer ud og besøger andre.

Kommunikationsudvalget

Salahtider i dag

København d. 20 januar Andre byer »  
Fajr: 06:29
Shuruq: 08:21
Dhuhr: 12:22
Asr: 14:00
Maghrib: 16:21
Ishaa: 18:07

Flere artikler »