BREAKING NEWS      *** Fredagsbøn starter kl. 12:45 (vintertid) og kl. 13:45 (sommertid) ***
Lørdag 25 maj 2024

Baggrund & formål
En efterhånden stor del af borgerne på Vestegnen, har muslimsk baggrund. De første generationer af muslimer kom hertil i løbet af 60´erne 70´erne – mange af dem er i dag forældre og bedsteforældre til den generation af muslimer, som er født og opvokset her i landet. Disse generationer udgør de primære målgrupper for dette kulturcenter på Vestegnen.

Den ældre muslimske generation har haft og har behov for et kulturcenter, hvor de kan mødes i forbindelse med diverse kulturelle og religiøse arrangementer. Særligt har den kvindelige del af den ældre generation haft behov for at mødes med andre med samme baggrund og kultur, og dermed skabe et netværk der bryder følelsen af at være ”isoleret”.

MKC har i årevis arbejdet intensivt, for at etablere dette kulturcenter – et mødested, hvor mennesker med samme livsfilosofi, religion, kultur og baggrund kan mødes og være en del af et fællesskab..

MKC arbejder for, at Vestegnens muslimske befolkning skal have mulighed for at deltage i aktiviteter sammen med ligesindede. Herunder aktiviteter som ikke nødvendigvis tilbydes i andre kommunale institutioner, f.eks. modersmålsundervisning, fejring af religiøse og kulturelle højtider m.m..
 
                             
                                    
                                     
MKC´s målgruppe er ikke indsnævret til én bestemt befolkningsgruppe, men gælder både børn, unge, ældre, kvinder & mænd fra alle samfundslag og baggrund – ja, alle som har lyst til at bidrage positivt og være en del af MKC.

Læs mere om MKC i foreningens
vedtægter.

MKC Vestegnen

Salahtider i dag

København d. 25 maj Andre byer »  
Fajr: 01:54
Shuruq: 03:42
Dhuhr: 12:08
Asr: 16:31
Maghrib: 20:32
Ishaa: 22:22

Flere artikler »