Onsdag 20 november 2019

Fatwa nr.:1088 | I alt læst:4138 | Udskrevet:976       [HTwitter] 

At træde ind i en moske'

Spørgsmål
Hvilken sunnah er bedst at udføre, når man træder ind i en moské, hvis det er lige inden Fajr-bønnen træder ind?

Svar

I Allahs Navn

Hvis man kommer ind i en moské lige før salāh al-Fajr og tiden for Fajr så træder ind, så er det bedst kun at bede de tosunnah tilhørende Fajr-bønnen, for dén sunnah vil erstatte de to rak’āht, man kan bede sunnah som tahiyyat al-masjid (en bøn for at indtræde en moské). Men, hvis nogen vælger at bede tahiyyat al-Masjid, så er det tilladt.

Sheikh Abdul Aziz bin Baz (må Allah være ham nådig) skrev: ”Det er bedst, at man kun nøjes med Fajr’s sunnah, som erstatter tahiyya’s plads. Det er på samme vis, som, når en obligatorisk bøn, der er i gang, erstatter tahiyyah. Hvis folk er i gang med at bede i salāh, beder man med fællesskabet, som overprioriterer tahiyyah.

Hvis man beder tahiyyah alligevel og derefter Fajr-bønnens tilhørende sunnah, så er der ikke noget galt med det. Men det er bedst at undlade den, for profeten plejede kun at bede to rak’āht efter, at Fajr-tiden trådte ind. Derfor er det bedst, at man ikke beder andet ud over disse to rak’āht sunnah. Disse to sunnah vil også være nok som tahiyyah.

I tilfælde, hvor man har bedt sunnah for Fajr hjemme, og efterfølgende kommer til moskéen før salāh er begyndt, så skal vedkommende bede tahiyyah al-masjid, før vedkommende sætter sig ned. I dette tilfælde skal man ikke bede sunnahigen, for man har bedt den hjemme. Derfor skal man bede tahiyyat al-masjid, før man sætter sig til den obligatoriskesalāh.” [Fatawa Nūr ’ala al-Darb 878/2]Mufti:  Shahid Mehdi

Relaterede fatwa

Salahtider i dag

København d. 20 november Andre byer »  
Fajr: 06:03
Shuruq: 07:53
Dhuhr: 11:57
Asr: 13:35
Maghrib: 15:56
Ishaa: 17:46

Flere artikler »